初二英语复习资料:第六单元综合能力测试卷

2020-05-19 18:24:52

分享到:

摘要:  我夯基我达标  Ⅰ 英汉短语互译  1 照顾,照看________________  答案:look after  2 全中国 ________________  答案:al

  我夯基我达标

  Ⅰ.英汉短语互译

  1.照顾,照看________________

  答案:look after

  2.全中国 ________________

  答案:all over China

  3.看起来像________________

  答案:look like

  4.似乎________________

  答案:as if

  5.弄清________________

  答案:find out

  6.climb up to________________

  答案:爬上

  7.know about________________

  答案:了解

  8.protect the environment ________________

  答案:保护环境

  9.be famous for________________

  答案:因为……而著名

  10.be dangerous ________________

  答案:危险

  Ⅱ.单项选择

  1.Stop here! I heard someone ________.

  A.shoutB.to shoutC.shoutingD.shouted

  答案:C hear sb.doing sth.表示“听到某人正在做某事”,shouting 和前面的someone之间是逻辑上的主谓关系。

  2.What happened ________ Lingling?

  A.withB.toC.ofD.about

  答案:B What happened to sb./sth.? 表示“某人或某物怎么了?”注意happen是个不及物动词。没有被动语态。

  3.I can’t walk.I was hurt too ________.

  A.badB.badlyC.deepD.hard

  答案:B 要用副词修饰动词hurt, A、C、 D三项都是形容词。

  4.Would you like something ________?

  A.to drinkB.drinkingC.drinkD.drinks

  答案:A something to drink 表示“一些喝的东西”,不定式作定语修饰something。

  5.David is taking Lingling to the ________ house.

  A.doctorB.doctorsC.doctors’D.doctor’s

  答案:D 本题考查名词所有格。因为house一般指私人的住宅,所以应该用单数名词的所有格形式。

  6.Some of the animals are ________.

  A.dangerB.endangerC.endangeredD.indangered

  答案:C danger和endanger都是名词形式,D项单词不存在。

  7.You should stay ________ when you meet something that you can’t imagine.

  A.shyB.at homeC.happyD.calm

  答案:D 句意为“当你遇到意想不到的事情时应该保持镇静”,stay calm意为“保持镇静”。

  8.Everyone should be ________ next time.

  A.carefulB.carefullyC.more carefulD.more carefully

  答案:C 本句隐含着一个比较的含义,应该用比较级,be后面应该用形容词作表语,所以选C项。

  9.It is raining very ________ outside.

  A.hardB.hardlyC.harderD.hardest

  答案:A hard既是形容词又是副词,hardly 的含义是“几乎不”。very不用来修饰比较级和最高级,排除C、D两项。

  10.Although he lives ________,but he never feels ________.

  A.alone;aloneB.lonely;lonelyC.lonely;aloneD.alone;lonely

  答案:D alone 表示“独自一人”, lonely 表示“孤独的”。

  Ⅲ.用适当的介副词填空

  1.Who does she look ________?

  答案:like

  2.Lily and Lucy are talking ________ the phone.

  答案:on

  3.Mother is out.She let me look ________ the little cat.

  答案:after

  4.We are at the steps and we are climbing ________ to the village.

  答案:up

  5.The Yellowstone is very famous ________ its geysers.

  答案:for

  6.The class is over.Now please put ________ your own things.

  答案:away

  7.How much do you know ________ Chinese culture?

  答案:about

  8.I fall into the deep hole.Can you pull me ________?

  答案:up

  Ⅳ.用方框中所给的词的正确形式填空

  shout hardly follow noise her

  1.I can hear you clearly.Don’t ________ to me.

  答案:shout

  2.Now please read the ________ questions.

  答案:following

  3.She is enjoying ________ in the park.

  答案:herself

  4.The head teacher told us not to make so much________.

  答案:noise

  5.Although I am good at English but last time I ________ passed the examination.

  答案:hardly

  Ⅴ.把下面的直接引语变成间接引语

  1.He said to me,“Please bring me some food.”

  ________________________________________

  答案:He asked me to bring some food.

  2.Mother told Linda,“Go and post this letter.”

  ________________________________________

  答案:Mother told Linda to go and post that letter.

  3.He said,“I will visit my grandparents tomorrow.”

  ________________________________________

  答案:He said that he would visit his grandparents the next day.

  4.The teacher said to us,“Don’t talk in class.”

  ________________________________________

  答案:The teacher told us not to talk in class.

  5.He said to her,“Stop talking!”

  ________________________________________

  答案:He asked her to stop talking.

  我综合我发展

  Ⅰ.听力

  A.情景反应,你将会听到一段特定的情景介词,接着听到一句问话,请选出最佳答案。

  1.A.Here you are.B.It’s Li Ming,I think.

  C.May I?Thanks.D.Li Lei isn’t there.

  2.A.No,I’m full.Thank you very much.

  B.Here it is.

  C.Of course not.

  D.That’s not mine.

  3.A.Good-bye.B.Good evening.

  C.Good afternoon.D.Good night.

  4.A.Yes,you can.B.Yes,please.

  C.Yes,I am.D.Yes,I do.

  5.A.Yes,please.B.OK,thanks.

  C.Can’t you see?D.It doesn’t matter this time.

  B.听短文,根据短文内容选择正确答案。

  6.What’s the name of the mother cat?

  A.Bobby.B.Mimi.C.Cookie.D.Ditty.

  7.How many young cats does the mother cat have?

  A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

  8.Mrs Green gives all the young cats to others after ________ months.

  A.threeB.fourC.fiveD.six

  9.Mr Green gives ________ two young cats.

  A.Mrs KingB.TomC.Mr WhiteD.Miss Black

  10.What does the mother cat do with the rabbit(兔子)?

  A.She doesn’t know what to do.

  B.She takes it home.

  C.She gives it something to eat.

  D.All of above.

  C.听句子,在句子所缺部分填上你听到的单词。

  11.Bill ________ TV after ________ every day.

  12.We are ________ mooncakes in the________.

  13.They are going to ________ apples________Sunday.

  14.Please give me a ________ of ________ paper.

  15.________ you like one of the ________?

关键词:

版权声明

本文版权属本网所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本站协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明“稿件来源:新文达中小学”,违者本站将依法追究责任